8230 Balatonfüred, Deák Ferenc u. 21.

Veszprém Állatkert

Balatonfüredtől 15 km-re
25 ápr

Veszprém Állatkert

Az állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re található, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján.  Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik az állatok csodálatos világát és találkozhatnak legújabb kedvencekkel.

Egész napos programlehetőség várja az ide látogató vendégeket, családokat. A nemrégiben átadott pingvin és fóka bemutatótér, valamint az Európában is díjazott Madárröpde mellett egyedülálló Dínó Park is felejthetetlen élményeket kínál az Állatkert látogatóinak.

A Kittenberger Kálmán, magyar Afrika-kutatóról elnevezett intézmény Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A hatalmas társadalmi összefogással, mindössze öt hónap alatt felépült állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg. Afrika szavannáitól a dél-amerikai dzsungeleken át megismerkedhetünk az Ázsiában honos vadállatokkal is, de szembetalálkozhatunk ausztrál kengurukkal, a dél-amerikai tapírral, vagy a mókás lajhárral is.

Az állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re található, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján.

Állandó programokkal várják a látogatókat, a gyerekek az egyik sátorban dinókat festhetnek, a másikban gipszből véshetnek ki dínó csontvázat, míg a harmadik helyszínen egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak. További élményeket nyújthat a Zoo Kalandpark, amely a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi részén található új bejárat közvetlen szomszédságában várja a gyermekeket. A Kalandparkban egy 32 kiállásos kötélpálya áll a bátor kalandvágyók rendelkezésére és animátorok segítenek a beöltöztetésben. A pálya 150 cm magasság alatt használható.

Az állatkertről bővebb információ itt található: https://www.veszpzoo.hu/

(felhasznált forrás szallas.hu)