8230 Balatonfüred, Deák Ferenc u. 21.

Balatonfüred látnivalói

fedezze fel Balatonfüredet, ismerje meg jelenét és múltját
25 ápr

Balatonfüred látnivalói

Balatonfüred az északi-part egyik legdinamikusabb települése, számtalan látnivalóval, programlehetőséggel várja az ide látogatókat. Kellemes klímája, idegenforgalma, történelme  teszik az északi-part fővárosává.  Ki ne hallott volna már az Anna bálról, a Tagore sétányról vagy gyógyvizeiről, forrásairól.  

Balatonfüred volt hazánk első gyógyüdülő városa, ma itt működik az Állami Szívkórház. A város rendkívül gazdag történeti emlékhelyekben, amelyek nagy része felújításra került. Balatonfüred a 19. század elején indult fejlődésnek, kedvelt találkozóhelye volt a  haladó szellemű politikusoknak, művészeknek, kulturális szerepe már ekkor kis kiemelkedő volt.

Tagore-sétány:  Balatonfüred hangulatos parti sétánya a kikötőtől az Eszterházy strandig tart, kellemes kikapcsolódási élmény , séta közben érdemes megnézni a park szobrait, emléktábláit és a pihenőpadok réztábláit.

Bujtor István szobor: A Vitorlás téren található emlékművel 2013-ban avatták fel, amely egy hajórészletben, kormányosként ábrázolja a színművészt. Ki ne emlékezne Ötvös Csöpire, a Pogány Madonnára és megannyi klasszikusra amely Füreden játszódik.  A művész maga is imádta a vitorlázást számtalan ponton kötődött Balatonfüredhez.

Vitorlás Múzeum: Egyedülálló vitorlástörténeti interaktív programlehetőség Balatonfüred egyik patinás épületében, a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén. A balatoni vitorlázás történetét szemléletesen, játékosan bemutató kiállítótérben vitrinek helyett  különböző élményelemek kerültek elhelyezésre. Szimulátoron kipróbálható a viharos Balatonon vitorlázás, elsajátíthatók a navigálási, illetve a kötélcsomózási ismeretek illetve megannyi hajózással kapcsolatos tudás. Kiváló program gyerekekkel !

Balatonfüred nyári forgataga, egyedi reneszánsz hangulata mindenki számára sok látnivalót ígér..

Jókai Villa: 1870-ben készült el kora-eklektikus stílusban. Az épületben állandó kiállítás mutatja be a nemzet legnagyobb mesemondójának Jókai Mórnak életét.

Lóczy-barlang: A város központjától autóval 5 perc alatt, gyalog fél órás sétával elérhető barlang remek programlehetőség lehet balatoni kirándulás alkalmával.

Jókai kilátó: A Lóczy-barlangtól jelzett turistaút vezet fel a Tamás-hegyen (317m) lévő kilátóhoz, csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigre.

Aquapark: A parttól mintegy 500 m-re található Annagora Aquapark Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, élményfürdő, csúszdapark.

Balaton-Gokart: Gokart valamint Quad pálya remek szórakozás akár borúsabb időben is.

A városban ezenkívül több műemlék, élménypark, neves cukrászda  is található, illetve a világhírű Anna bálnak helyet adó Anna Grand Hotel.  Minden évben számos rendezvény kerül megrendezésre, így például az említett Anna-bál, Borhetek, Kékszalag Vitorlásverseny, Quasimodo költőverseny, Balatoni Hal és Borünnep.

BŐVEBBEN: www.balatonfured.hu